Kawowo-śmietankowa
Delikatna kremowa czekolada z aromatyczną nutą kawy i śmietanki.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (25 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2333 kJ / 560 kcal | 583 kJ / 140 kcal | 7% |
Tłuszcz | 35,5 g | 8,9 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,7 g | 5,4 g | 27% |
Węglowodany | 51,2 g | 12,8 g | 5% |
w tym cukry | 50,7 g | 12,7 g | 14% |
Białko | 8,3 g | 2,1 g | 4% |
Sól | 0,31 g | 0,08 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada śmietankowa o smaku kawowym (55%) i biała czekolada (45%)
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku (11,4%), mleko pełne w proszku (11%), miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza (z mleka), kawa, maślanka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), sól, wyciąg z wanilii.
Czekolada śmietankowa: masa kakaowa minimum 32%, biała czekolada: masa kakaowa minimum 28%.
Może zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Orzechowo-migdałowa
Chrupiące kawałki migdałów i orzechów laskowych w delikatnej mlecznej czekoladzie.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (25 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2374 kJ / 570 kcal | 594 kJ / 143 kcal | 7% |
Tłuszcz | 37,4 g | 9,4 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16,7 g | 4,2 g | 21% |
Węglowodany | 47,0 g | 11,8 g | 5% |
w tym cukry | 44,3 g | 11,1 g | 12% |
Białko | 9,8 g | 2,5 g | 5% |
Sól | 0,15 g | 0,04 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada mleczna z kawałkami orzechów laskowych i migdałów
Składniki: cukier, mleko pełne w proszku (16,7%), tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe (15%), miazga kakaowa, migdały (5%), maślanka w proszku (z mleka), laktoza (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), wyciąg z wanilii.
Czekolada: masa kakaowa minimum 32%.
Może zawierać także orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Marcepanowa
Delikatna, gorzka czekolada z pysznym nadzieniem z marcepanu.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (28 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2113 kJ / 506 kcal | 592 kJ / 142 kcal | 7% |
Tłuszcz | 28,1 g | 7,9 g | 11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,3 g | 3,7 g | 19% |
Węglowodany | 53,2 g | 14,9 g | 6% |
w tym cukry | 50,3 g | 14,1 g | 16% |
Białko | 6,9 g | 1,9 g | 4% |
Sól | 0,03 g | <0,01 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada z nadzieniem marcepanowym (38%)
Składniki: cukier, miazga kakaowa, mielone migdały (14,1%), tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, fruktoza, syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, dekstroza, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny, wyciąg z wanilii.
Czekolada: masa kakaowa minimum 50%.
Może zawierać także orzechy laskowe, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Gorzka 72%
Intensywna, delikatnie rozpływająca się w ustach gorzka czekolada zawierająca 72% kakao.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (25 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2399 kJ / 578 kcal | 600 kJ / 145 kcal | 7% |
Tłuszcz | 42,6 g | 10,7 g | 15% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25,7 g | 6,4 g | 32% |
Węglowodany | 33,5 g | 8,4 g | 3% |
w tym cukry | 27,9 g | 7,0 g | 8% |
Białko | 9,5 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,05 g | 0,01 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), wyciąg z wanilii.
Czekolada: masa kakaowa minimum 72%.
Może zawierać także mleko, orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
Mleczna
Kusząca kompozycja delikatnie rozpływającej się w ustach mlecznej czekolady.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (25 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2406 kJ / 578 kcal | 602 kJ / 145 kcal | 7% |
Tłuszcz | 38,2 g | 9,6 g | 14% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,8 g | 6,0 g | 30% |
Węglowodany | 50,6 g | 12,7 g | 5% |
w tym cukry | 49,8 g | 12,5 g | 14% |
Białko | 7,1 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 0,22 g | 0,06 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada mleczna
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (23,5%), miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi), wyciąg z wanilii.
Czekolada: masa kakaowa minimum 32%.
Może zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.
POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWA
Doskonałe połączenie wyśmienitej gorzkiej czekolady 70%, soku z pomarańczy i migdałów.
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (25 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2341 kJ / 564 kcal | 585 kJ / 141 kcal | 7% |
Tłuszcz | 40,5 g | 10,1 g | 14% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22,8 g | 5,7 g | 29% |
Węglowodany | 34,6 g | 8,7 g | 3% |
w tym cukry | 29,1 g | 7,3 g | 8% |
Białko | 9,7 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,05 g | 0,01 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Czekolada z kawałkami migdałów (6%) i zagęszczonym sokiem pomarańczowym (2%)
Składniki: miazga kakaowa, cukier, migdały, tłuszcz kakaowy, zagęszczony sok pomarańczowy, mus jabłkowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromaty naturalne, ananas, substancja zagęszczająca: alginian sodu, kwas: kwas cytrynowy.
Czekolada: masa kakaowa minimum 72%.
Może zawierać także mleko, orzechy laskowe, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.